Belföld

Időjárás: autók, buszok akadtak el, útlezárások többfelé

A téliessé vált útviszonyok miatt több kocsi és egy autóbusz is elakadt a Szentendréről Pilisszentlászlóra vezető úton, Pilisszentlászló térségében – tájékoztatott a katasztrófavédelem. A helyszínre a szentendrei hivatásos tűzoltókat riasztották, akik tűzoltóautóra szerelt drótkötél segítségével emelték ki a buszt, ami a hátsó kerekeivel árokba csúszott.

Az érintett útszakaszon ráadásul többfelé jelentenek veszélyt a hó terhe alatt leszakadó ágak és fák.

A rendőrség fél 3 előtt nem sokkal közleményt adott ki, miszerint a kialakult időjárási helyzet miatt újabb utat zártak le Pest megyében.  A havazás miatt több fa kidőlt, illetve faágak hajlanak be az úttestre, ezért a sofőrök Pilisszentlászló és Visegrád között.

Budapesten is akadozik a közlekedés az időjárás miatt, és kora délután arról érkezett hír, hogy egy tízméteres fa landolt a fogaskerekű vezetékein. Időközben a katasztrófavédelem azt közölte, hogy a Budakeszi út felső, Budakeszihez közelebbi egy kocsi, illetve a tüdőgondozónál egy busz akadt el.

A Mátrában is havazás nehezíti a haladást, a forgalomkorlátozást a főút 6-os kilométere – Mátrafüred, Pálosvörösmarti út – valamint a 24-es kilométere – a Parádsasvári elágazó – közötti útszakaszra terjesztették ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik