Belföld

Elő a télikabáttal!

Kedden északnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, eleinte főként az ország északnyugati, északi részén, majd egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar jégdarával. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések lehetnek. A hőmérséklet késő este 4 és 10 fok között alakul, írja a Kiderül.hu.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. Ismétlődő jelleggel országszerte várható kiadós eső, zápor, a hegyekben tartósan havazhat, síkvidéken csak átmenetileg fordulhat elő hó, havas eső. Az erős északi, északkeleti szelet nagy területen kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +6 fok között várható, az alacsonyabb értékekkel nyugaton, a magasabbakkal keleten. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 10 fok között alakul.

Csütörtökön is borult lesz az ég, majd késő délutántól észak felől elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Kezdetben többfelé várható eső, zápor, átmenetileg havas eső, hó, majd délutántól észak felől megszűnik a csapadék. Az erős északi, északkeleti szelet többfelé kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Havazásra a magasabban fekvő területeken kell számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik