Belföld

A tegnapi óriástüntetés után ma a helyettes államtitkár körbehízelegte a civileket

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 04. 13. 14:44

A civil szervezetek a társadalmi jóakarat megtestesítői Magyarországon. Ezeket a szervezeteket segítve a kormány is hatékonyabban és eredményesebben tudja támogatni a rászoruló családokat - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Családi erőforrás központ elnevezésű program bemutatóján, csütörtökön Püspökladányban.

Fülöp Attila rámutatott: jelenleg mintegy 60 ezer civil szervezet működik, amelyek jelentős része a közösségekért dolgozik a szociális széféra, a kultúra vagy éppen a szabadidő területén. Ezek összessége ad hiteles képet arról, valójában milyen értéket képvisel és hogyan működik a civil szféra Magyarországon, ellentétben azzal a néhány, magát civilnek nevező szervezettel, amelyek tevékenysége kimerül utcai tiltakozások szervezésében – fogalmazott.

A kormány a közösségeket szolgáló civil szférát stratégiai partnerének tekinti, amellyel együttműködve és programjaihoz pénzügyi segítséget nyújtva közvetett módon is megvalósítja egyik legfontosabb törekvését, a családok támogatását – hangsúlyozta a helyettes államtitkár, jelezve, hogy a Védőháló a családokért pályázat keretében 6,2 milliárd forintot fordít e célra a kabinet. Megjegyezte: a kiemelt családtámogatási formák egyike a gyermekétkeztetés, amely 74 milliárd forintból a teljes gyermeklétszám csaknem egyharmadának: 620 ezer fiatalnak biztosít ingyenes vagy kedvezményes étkezési lehetőséget.

Családokat támogatnak Püspökladányban

Bodó Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője a püspökladányi Napfényes Támogató Szociális Egyesület munkáját méltatva hangsúlyozta: a szervezet élő példája annak, hogy a szociális segítő tevékenység alázat nélkül elképzelhetetlen. Ugyanakkor e területen a sokoldalúság is követelmény, hiszen pályázatot elnyerni és abból fejlesztéseket, programokat eredményesen megvalósítani ugyancsak komoly kihívás – fűzte hozzá.

Kiss Gábor projektmenedzser a helyi Családi erőforrás központ kialakításáról szólva közölte: azt teljes egészében a Védőháló a családokért pályázaton elnyert több mint 37 millió forintból valósítják meg. A két éven át tartó projekt keretében ebből a forrásból öt külső szakértő és két szociális gondozó bevonásával az egyesület családtámogató szolgáltatásokat nyújt majd.

A Családi erőforrás központban tanácsadást nyújtanak, csoportos foglalkozásokat tartanak és rendezvényeket szerveznek helyi, továbbá a püspökladányi járás nevelőszülői hálózatában élő, valamint fogyatékos fiatalok és az érintett szülők, nevelőszülők számára. A kezdeményezés legfontosabb célja a résztvevők életminőségének javítása, közösségépítés, a családok társadalmi aktivitásának növelése.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.