Belföld

Nyakunkon vannak a zivatarok

Élvezzük ki, hogy hétfőn még húsz fok fölött lesz a legmagasabb hőmérséklet, a héten ilyen már nem nagyon lesz.

Többnyire gomolyfelhős, napos időt ígér hétfőre a Kiderül.hu előrejelzése. Estétől lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, akkor a Dunántúlon néhol záporeső, esetleg zivatar is kialakulhat. A délire forduló szelet élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 18 és 24 fok között valószínű, nyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 8, 15 fokra hűl le a levegő.

Kedden nagyobbrészt erősen felhős időre számíthatunk rövid napos időszakokkal. Reggel, délelőtt többfelé várható eső, zápor, keleten egy-egy zivatar is kialakulhat, délután inkább már csak délen és keleten lehet helyenként záporeső. A szél mindenütt északnyugatira, északira fordul, megerősödik, elsősorban az Észak-Dunántúlon viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

A hét további részében az előrejelzés szerint száraz időre van kilátás, vasárnap lehet majd csapadék, a legmagasabb hőmérséklet viszont keddtől húsz fok alatt marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik