Belföld

Juhász Péter lopásszagot fogott a szállodák körül

A szállások terén igyekeztek a szervezők elkerülni a versenyt, így mint minden, amihez köze van a vizes-vb-nek, ez is drága lett. Repült is a feljelentés.

Az in medias res az a latin nyelvű fogalom, amikor valaki a mondandója szövegét egyből a közepébe vágva kezdi. Ilyen ember az Együtt elnöke, Juhász Péter is, aki így nyitotta Facebook-posztját:

“Háromszoros áron foglalták a szállásokat a vizes VB-re. Feljelentem őket.”

Az iszonyatos költségeket értelmetlenül felemésztő idén nyári világbajnokság szállásköltségeinek nézett utána az ellenzéki politikus, és azt találta, a verseny kizárásával szervezték meg az egészet. Minden szolgáltatásra csak egy jelentkezőt hívtak, a rendkívüli sürgősségre hivatkozva nem pályáztattak rendesen. Ezután keményen fogalmaz:

Tehát a vizes vb szervezői azt próbálják eladni a közvéleménynek, hogy januárban arra ébredtek, jééé, lesz egy világverseny, amelyen el kell szállásolni a résztvevőket. Pedig évek óta tudják, hogy ez az esemény lesz, hiszen évek óta zajlanak az előkészületek. A nyílt verseny mellőzése tehát csak egy célt szolgálhatott: azt, hogy lopni lehessen.

Szerinte egy normál utazó még olcsóbban is foglalhatna szállást az adott időszakra, mint amit a mostani vizes-vb-s szállásköltségek mutatnak. Ezért Juhász feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Hozzáteszi megkeseredetten: nincsenek illúziói a Polt Péter vezette ügyészséggel kapcsolatban, ami úgyse fog nyomozni. No, de majd a kormányváltás után…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik