Belföld

Mínuszokkal jön a vasárnap

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő lesz, csapadék nem várható, többnyire mérsékelt marad a légmozgás is, csak a Tiszántúlon élénkül meg az északi szél – olvasható a Kiderül.hu előrejelzésében.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de északkeleten és délnyugaton talajmenti fagyok is előfordulhatnak, fagyzugos helyeken -1, -2 fokig süllyedhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet viszont 15, 20 fok között valószínű.

Hétfőn napos idő várható gomolyfelhőkkel, legfeljebb az Alpokaljára sodródhat be egy-egy zápor. A déli szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között, a fagyzugos helyeken 0 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Közvetlen életterünkben nem halad át front felettünk, de a magasban több fokkal melegebb levegő áramlik fölénk, ami a melegfront érzékenyeknél kiválthat tüneteket. Gyakori ilyenkor a fejfájás, migrén. Ideges nyugtalanságot vált ki az idegrendszer felfokozott állapota. Alapvetően stresszes életünkre még az időjárás is rátesz egy lapáttal. Az ország középső részén derült napos idő várható. Csak gomolyfelhők, esetleg egy-egy zápor zavarhatja meg a szabadidős programokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik