Belföld
Budapest, 2014. november 8.
Solymosi Frigyes kémikus átveszi a Hazám-díjat Vámos Tibortól, a kuratórium elnökétől (háttal) és Kocsis András Sándortól, a XXI. Század Társaság elnökétől a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban 2014. november 8-án.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Solymosi: Orbán adja át a kormányzást Navracsicsnak!

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 04. 07. 09:48

A professzor úgy látja, a kormányfő "elfáradt".

Solymosi Frigyes akadémikus a Hír TV-ben arról beszélt, hogy a CEU-ügy is azt mutatja, Orbán Viktor miniszterelnök „elfáradt”, mostanra elveszítette realitásérzékét. A Professzorok Batthyány Körének volt tagja szerint az egyetem ellen hozott törvény óriási károkat okoz az országnak, és végső soron a Fidesznek sem használ.

A miniszterelnökkel korábban jó viszony ápoló professzor egyenesen azt javasolta, Orbán Viktor adja át a kormányzást Navracsics Tibornak. Szerinte Két megoldás van.

Az optimizmusomat az adja, hogy belátják. Belátják. Akármennyire is nehéz, belátják, hogy ez, ez nem mehet tovább, mert ebből nekik sincs semmi hasznuk, az országnak csak kára származik, tehát végeredményben valamilyen módon belátással bírnak. Ha ez nem sikerül – itt jön az én csattanóm –, akkor le kell mondania a kormányfőnek. A kormányfő – ezt kétszer javasoltam az elmúlt nem tudom hány évben, húsz évben – elfáradt. 

Orbán Viktor egykori tanácsadója korábban azt mondta, a kormányfőnek és a Fidesznek sem tett jót a kétharmad. A Széchenyi-díjas akadémikus azt is szóvá tette, hogy az első Fidesz-kormány megalakulásakor Orbán Viktor még más ember volt, személyiségét eltorzította a teljhatalom. Akkor jött a törés, amikor Orbán 2006-ban újra veszített, és a Nemzeti Kör a kudarc okait elemezve az egyik legsúlyosabb hibának az ő erőszakos, központosító vezetését nevezte.

Orbán Viktort a CEU-botrány miatt lemondásra szólította fel a Kossuth-díjas Konrád György is. Az író szerint is túl sok időt töltött már a hatalomban a kormányfő, és a nemzeti függetlenséget nem Brüsszel, hanem ő veszélyezteti, ezért a “legkártékonyabb” magyar politikus azzal bizonyíthatná hazafiságát, ha lemondana. 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

Kommentek

LOS ANGELES, CA - JANUARY 15: Kayla Kohn, right, a 12 grade english teacher at The Accelerated Schools, a community of public charter schools in South Los Angeles joins fellow teachers as they picket outside the school on second day of the Los Angeles school teachers strike on January 15, 2019 in Los Angeles, California. (Photo by Al Seib / Los Angeles Times via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.