Belföld

Feljelentés lesz a fociközvetítésre költött 19 milliárdból

A Párbeszéd hűtlen kezelést gyanít.

A Párbeszéd szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a piaci érték csaknem négyszereséért vette meg a bajnokság közvetítési jogait, amikor 19 milliárdos szerződést kötött a Magyar Labdarúgó Szövetséggel – írta Tordai Bence szóvivő. Ezzel 14 milliárdos kárt okoztak a magyar adófizetőknek, amely megalapozza a hűtlen kezelés gyanúját.Az ellenzéki párt szerint a magyar foci

“továbbra is Orbán Viktor lélegeztetőgépén vegetál, a labdarúgást nem a piac és a szurkolók, hanem a közpénzek tartják életben”.

A 19 milliárd forint csak azt szolgálja, hogy állami pénzen tartsák életben a fideszes politikusok kedvenc csapatait. Az UEFA 2015-ös pénzügyi kutatása alapján alig van olyan ország, ahol a bevételek között nagyobb az adományok és a támogatások aránya, mint Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a klubok bevételei jelentős részben állami cégektől, burkolt állami támogatásokból érkeznek.

A szurkolóktól jövő bevételektől (jegybevételek és merchandising) teljesen elszakadt a magyar labdarúgás. 

A Párbeszéd szerint a jelenlegi rendszer hosszú távon egyáltalán nem szolgálja a magyar foci érdekeit és bűncselekményektől sem mentes. Azzal, hogy az MTVA jóval áron felül vásárol közvetítési jogokat, nem tesz mást, mint közpénzből nyújt burkolt állami támogatást közvetlenül a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, közvetve pedig a csapatoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik