Belföld
Esztergom, 2017. február 22.
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Vitéz János Tanárképzõ Központjának épülete a Majer István út 1-3-ban. A háttérben: A Szent Tamás-hegy és annak kápolnája.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

7,5 milliárd forint állami támogatást kapott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem

24.hu
24.hu

2017. 04. 06. 15:02

Összesen 79,2 milliárd forintnyi támogatást osztott szét idén március végéig az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kormany.hu oldalán megjelent dokumentum szerint, írja az mfor.hu.

A 2017-ben támogatott szervezetek száma a 250-et is meghaladja, de vannak olyanok, akik több milliárd forintot is bezsebelhettek.

Néhány kedvezményezett:

  • A Schmidt Máriához köthető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK) 2,8 milliárd forintot kapott “programok megvalósítása, pályázatok lebonyolítása” jogcímen. Tavaly összesen kicsivel több mint 7 milliárd forintot kapott az alapítvány.
  • A toptámogatás 7,5 milliárd forint volt, ami a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez vándorolt “a nem állami felsőoktatási intézmények részére nyújtható költségvetési támogatás összege” jogcímen.
  • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 5, milliárdos támogatásban részesült, ami lényegében az alapintézményi működést segíti. A Lakitelek Népfőiskola beruházásával összefüggésben szintén 5,9 milliárdot adott az EMMI a Népfőiskola Alapítványnak.
Sportcélokkal összefüggésben összesen 6,05 milliárd forintnyi támogatást osztott szét az EMMI.
  • március végéig jelen állás szerint a Győr Projekt Kft. kapta a legnagyobb támogatást a sporttal összefüggésben, 1,3 milliárd forintot az idén Győrben megrendezésre kerülő ifjúsági olimpiai fesztivál eseményeinek helyt adó létesítmény-beruházásokhoz.
  • a Magyar Kajak-Kenu Szövetség 1,126 milliót kapott két részletben
  • A dobogó harmadik fokán szintén egymilliárdnál is nagyobb összeggel a Magyar Tenisz Szövetség áll.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.