Belföld

Simicska kegyetlen bosszújára számít a Fidesz

Németh Szilárd szerint Soros pénzeli a balliberálisokat, Simicska a Jobbikot.

A Fidesz alelnöke az állami hírtévében furcsa koalíciónak nevezte, hogy az ellenzéki oldalon a baloldalt Soros György, a Jobbikot Simicska Lajos pénzeli. Mint mondta: a Jobbik szombaton indított, sok százmilliós plakátkampánya a végső bizonyítéka annak, hogy a párt a milliárdosé. Németh Szilárd úgy vélte: nem először tapasztalható, hogy a Jobbik Simicska forgatókönyve alapján cselekszik, hiszen a földtörvényt sem szavazott meg.

Simicska keresett magának egy politikai erőt, dekára megvásárolta Vona Gáborékat. 

Az alelnök úgy számolt, hogy a Jobbik plakátjai százmilliókba kerülhettek, amiért a mecénás nyilván benyújtja majd a számlát. Szerinte Simicska Lajos azért veszítette el több érdekeltségét, mert a Fideszt, Orbán Viktort képtelen volt úgy táncoltatni, ahogy ő fütyült – a kormányzó koalíció számos olyan intézkedést hozott meg, amelyek nem a milliárdosok érdekeit szolgálták.

Az oligarcha éppen ezért kegyetlen bosszúra készül – ehhez politikai partnerre is talált, méghozzá Vona személyében, aki  már több ízben is bizonyította, miféle pálfordulásokra képes a hatalomért és a pénzért.

A Fidesz alelnöke a Nézőpont Intézet legújabb – a Jobbik támogatásának csökkenését igazoló – felméréséről azt mondta: Vona Gábor egy radikális jobboldali, magát konzervatív nemzetinek valló pártot züllesztett le a milliárdos érdekeit napi szinten kiszolgáló szócsővé. Pénzért, illetve jelentős médiafelületért, de erre már nem vevők az emberek. Németh Szilárd döbbenetesnek nevezte, hogy a Jobbik kiállt a Soros-egyetem (a CEU – a szerk.) mellett, ami számára egyértelmű bizonyítéka az említett koalíciónak, Soros György „ide is beetette a lábát”, ő pénzeli a balliberálisokat, Simicska a Jobbikot, közös céljuk, minél nagyobbat sújtsanak a kormányra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik