Belföld

Ketten haltak meg Szentkirályon – előzni próbált a fiatal

Előzés közben történt az a szentkirályi baleset, amelyben két ember vesztette életét csütörtök délután. A rendőrség péntek délelőtti tájékoztatása szerint egy 23 éves fiatal vezette a kocsit, amely manőverezés közben – eddig tisztázatlan okból – nekiütközött frontálisan a szemből érkező autónak.

Fotó: police.hu

A megyei főkapitányság közölte azt is, hogy a fiatalember mellett utazó 58 éves nő az egyik áldozat, illetve a másik autó sofőrje, egy 43 éves férfi. A fiatal súlyos állapotban került kórházba.

Fotó: police.hu

A rendőrség figyelmeztet: a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt hetekben több olyan – köztük halálos kimenetelű – baleset is történt, melynek oka feltehetően az előzés szabályainak megsértése volt.  Nagyon fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, manővere előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzését nem kezdte-e meg más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek. Ugyanígy az előzés során is nagyon körültekintően kell eljárni. Még annak megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy más nem előzi-e már a járművét, az előtte haladó ilyen szándékot nem jelzett-e, van-e elegendő út a manőverhez, illetve ezzel más járművezetőt nem késztet-e hirtelen fékezésre. Szintén fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik