Belföld

Tarlós felesége 50 ezres bírságot kapott a Szépvölgyi úti kereszteződésben

Tarlós István feleségét is megbüntették abban a budai kereszteződésben, amely kiváltotta a főpolgármester szokatlan hangvételű lázadását az autósok kamerafelvételeken alapuló büntetése ellen.

Tarlós István a 24.hu kérdésére elismerte, hogy felesége is kapott egy 50 ezres bírságot a Bécsi út és Szépvölgyi út kereszteződésében. Az eset még februárban történt.

Tarlós felesége 50 ezres bírságot kapott a Szépvölgyi úti kereszteződésben 1
Ilyen az 50 ezer forintos kanyarodás a Bécsi útról a Szépvölgyire Fotó: Berecz Valter

A főpolgármester az ATV csütörtök reggeli műsorában még tágabban fogalmazott, ott azt mondta, hogy egy családtagja lett a közteresek áldozata.

Egy családtagomat is megbüntették a közterület-felügyelők felvételei alapján, ő a rendőrségen beismerte, hogy nem vett észre egy KRESZ-táblát, elismerte a felelősségét és befizette a büntetést.

Kérdésünkre viszont már elmondta, hogy a szóban forgó családtag a felesége volt, aki – hogy ne legyen belőle baj – írásban is elismerte felelősségét, és az összeget is elutalta.

Tarlós azt hangoztatta, hogy nincs összefüggés a családot ért büntetés és a közterületesek által fenntartott kamerás rendszer elleni fellépése között, és ő a közterületesek basáskodása ellen akar fellépni, ahol nem egyszeri 50 ezer, hanem évente több mint 200 millió forintos büntetésösszeg a tét.

A főpolgármester fenntartotta álláspontját, hogy a III. kerületi kereszteződésben szabálytalanul büntetik az autósokat. A felvételeket készítő kamerát egy fővárosi tulajdonban lévő oszlopra szerelték fel, ám ehhez nem kértek hozzájárulást a fővárostól – állította Tarlós.

A főpolgármester szerdán a Hír TV-ben még nem oszlopra szerelt kameráról beszélt, hanem úgy tudta, hogy a kamera a kereszteződésben található templom falára került fel. A műsorban azt is mondta, hogy az eszköz felszereléséről nem értesítették a plébánost, így ő tőle tudta meg, hogy az épületre kitettek egy kamerát. (Azóta a III. kerületi közterület-felügyelet közleményben cáfolta, hogy a kamera a templom falán lenne.)

Fotó: Berecz Valter

A főpolgármester lapunkkal közölte, hogy mivel a kerületi közterület-felügyeletek egy része szabálytalanul működik, úgy véli, ezen a téren felül kell vizsgálni a budapesti közigazgatást jellemző kétszintűséget.

Ez így egyszerűen nem működik.

Tarlós várhatóan kezdeményezi is a rendszer felülvizsgálatát. Mint mondta, konzultáció már folyik arról, hogyan lehetne társulási formában átalakítani a közterület-felügyeleteket.

Lehet, hogy nem tudom majd keresztülvinni, de az biztos, hogy ez a mostani rendszer nem normális, és a jól működő kerületeknek is káros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik