A következő élő közvetítés része Lázár a CEU-ról: Azt javasoljuk, mindenki higgadjon le

Lázár: A Helsinki Bizottság politikai szervezet

Március 28-án hatályba lépett a jogi határzár, amely kizárja annak a lehetőségét, hogy a migránsok szabadon mozogjanak az országban. Ennek kapcsán három hónapra munkacsoport jön létre, különböző szempontok alapján mérlegel majd.

A kvótaper kitűzésre kerül a közeljövőben, a következő hetekben és hónapokban az Európai Bizottság ezáltal nagyon komoly nyomást helyez majd Magyarországra többek közt a civil szervezetek által.

Az európai nyomásgyakorlás jegyében olyan strasbourgi ítéletek jöhetnek a következő hetekben, amivel az unió megpróbálja megdönteni a magyar határvédelmet

– jelentette

Megjegyezte, ebben egy partnert találtak, a Helsinki Bizottságot, ami komoly jogvédő tevékenységet végzett az elmúlt évtizedben, de mostanra politikai szervezetté vált és nyílt politikai munkát végez, ami szíve-joga.

Azt kérjük tőlük, hogy a magyar emberek szempontjait is mérlegelje, amikor megpróbál jogi eseteket kreálni a menekültügyből. Remélem, nem üzleti szempontok állnak mögötte.

Lázár elmondta, ha valóban nem pénzről és egzisztenciáról van szó, akkor a Strasbourg által odaítélt 2,7 millió forint ajánlják fel a határon segítő Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik