Belföld

Elhagyott csomag miatt lezárták a nagykátai vasútállomást

Hatósági zárás miatt nem indít és nem fogad vonatokat a nagykátai állomás, emiatt jelentős késések alakultak ki a közlekedésben. Az intézkedés oka egyelőre nem ismert.

Urbán Attila, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon utazóknak előre láthatólag 30-60, néhány járat esetén 70-120 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk. A távolsági járatok egy része kerülő útirányon át, Budapest-Cegléd-Szolnokon keresztül közlekedik.

A MÁV online vonatinformációs térképe szerint a vonalon több szerelvény több mint 100 percet késik.

Frissítés:

Gazdátlan csomag átvizsgálása miatt késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon, a hatósági intézkedés már befejeződött a Nagykátai állomáson – közölte az MTI-vel szerdán a Pesti Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a gazdátlan csomagot a vonaton találták, emiatt állították meg a szerelvényt Nagykátán. A rendőrök a csomagot átvizsgálták, abban csak ruhákat találtak.

A Mávinform sajtóügyeletének közlése szerint a hatósági intézkedés befejezése után elindulhatott a vonatforgalom. A késések folyamatosan csökkennek, várhatóan csütörtökön hajnalra már menetrend szerint közlekednek a járatok a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik