Belföld

Szívrohamot kapott egy tardi háziorvos, de a mentők nem vitték kórházba

mento(13)(430x286).jpg (Array)
mento(13)(430x286).jpg (Array)

Szívinfarktusa miatt riasztotta a mentőket dr. Keszthelyi Gyula, ám az évtizedek óta praktizáló tardi háziorvos hiába kérte, hogy vigyék őt kórházba: a mentők egy EKG után azt mondták, nem indokolt a beszállítása, írj a Blikk.

Két órával később aztán Keszthelyit egy másik mentőautó kórházba szállította, ahol meg is műtötték. Kiderült, tényleg infarktusa volt.

Amikor egy embernek infarktusa van, akkor is tudja, hogy miről van szó, ha nem tapasztalt ilyet korábban. Két évvel korábban volt az első szívrohamom, így nemcsak orvosi szemmel, de a tapasztalataim alapján is egyértelmű volt a dolog

– mondta a férfi.

Hozzátette, mivel az infarktusok jelentős hányada EKG-eltérés nélkül zajlik le, kérte, hogy azonnal vigyenek kórházba. Ezt nem tették meg, végül Keszthelyit egy második kocsi két órával később a közeli kórházba szállította, ahol megoperálták.

A Cserépváralján praktizáló férfi úgy gondolja, a vele történtekről mindenkinek tudnia kell, ezért az etikai kódexben leírtak szerint cselekszik.

Azt gondolom, az orvosnak helyzetéből adódóan kötelessége tájékoztatnia a nyilvánosságot. Fel kell hívnia a figyelmet az egészségügyi ellátás minőségének hiányosságaira. Elgondolkodtató, ha egy orvossal ez megtörténhet, akkor mi lehet azokkal az emberekkel, akik nem mernek szólni?

Keszthelyire a decemberi műtét után újabb beavatkozás vár.

Az ügyben a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folytat nyomozást, jelenleg ismeretlen tettessel szemben – közölte az illetékes rendőrfőkapitányság sajtóosztálya.

Az Országos Mentőszolgálat reagált a Blikk cikkére:

Az ügyben minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytattunk, melynek eredményei nem támasztották alá a Blikk cikkében foglaltakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik