Belföld

Meghalt a veronai buszbaleset súlyos sérültje

A halálát több szervi elégtelenség és egy nagyon súlyos tüdőgyulladás okozta.

Meghalt szerdán a veronai buszbaleset egyik, súlyos égési sérülésekkel kezelt sérültje, akit a budapesti Honvédkórházban ápoltak. A magyar autóbusz január 20-i tragédiája sokkolta az országot. Verona közelében szenvedett balesetet a busz, amely egy franciaországi sítáborból hozta volna haza a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait.

Tizenhatan azonnal meghaltak, sokan megsérültek. A sérültek közül több embert csak napokkal a tragédia után, külön repülőgéppel szállítottak haza. A Veronánál balesetet szenvedett buszon 56-an utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenség áldozatainak száma szerdán tizenhétre emelkedett.

Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ, Honvédkórház orvosigazgatója sajtótájékoztatóján elmondta a legkörültekintőbb orvosi és ápolói küzdelmek ellenére sem tudták megmenteni a 40 év körüli férfi életét.

Az elhunytnak egy 60 százalékos égési sérülése volt, már szeptikus állapotban érkezett és ez az állapot végigkövette és meghatározta azt, hogy milyen műtéteket lehetett elvégezni nála, mondta Tamás Róbert.

A halálát több szervi elégtelenség és egy nagyon  súlyos tüdőgyulladás okozta

– tette hozzá.

Nem a sofőr vesztette ma életét, hanem az egyik utas, válaszolta egy kérdésre. Arról nem adhatott információt, hogy a férfi pedagógus volt-e.

Egy súlyos koponyasérült van még a kórházban, műtét vár még rá, rehabilitációja hamarosan megkezdődik, lehet vele kommunikálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik