Belföld
Róma, 2016. március 25.
A római Colosseum a hagyományos nagypénteki kálváriajárás, a Via Crucis (keresztút) elõtt 2016. március 25-én. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)

Figyelmeztetik a Rómába utazó magyarokat

24.hu
24.hu

2017. 03. 22. 15:24

A római szerződés aláírásának 60. évfordulója miatt közlekedési, idegenforgalmi korlátozások várhatók a hétvégén az olasz fővárosban – tájékoztatta a Rómába készülő magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata szerdán.

Mint írták, az évforduló napján, március 24-én, szombaton a városban két jól elhatárolt és biztonsági szempontból különböző szintű zónát hoz létre a rendőrség.

A zöld zóna a Quirinnale körül terül el trapéz alakban, a Szent Péter tértől indul és a Corso Vittorio Emanuelle-t is magában foglalva éri el a Via Nazionale, a Via del Corso, a Piazza della Republica és a Via del Tritone által határolt területet.

Ebben a zónában a korlátozások szombat reggel hét órától lépnek életbe, a gépjárműforgalom és a belépők ellenőrzését 18 beléptető kapun keresztül végzik.

A még szigorúbb, kék zónát a Capitolium-domb körül alakították ki, ez magába foglalja a Piazza Venezia, a Piazza dell’Ara Coeli, a Piazza San Marco, a Fori Imperiali és a Piazza Madonna di Loreto területét. Ide csak szigorú ellenőrzés után, a 21 ellenőrző kapu valamelyikén keresztül léphetnek be az arra jogosultak, a személy- és gépjárműforgalom szünetel. A kék zóna korlátozásai már péntek éjféltől életbe lépnek.

Valamennyi korlátozás szombat éjfélig lesz érvényben.

A metró azokon az állomásokon, amelyek a felszínen lezárt vagy ellenőrzött területre visznek, nem áll meg. Zárva lesz a Colosseum és a Forum Romanum is.

A Rómába látogatóknak számítaniuk kell a város több helyszínén engedélyezett felvonulásra, megmozdulásra. Ezeken a területeken korlátozott a mozgás, fokozott az ellenőrzés és a készültség. A konzuli szolgálat azt kérte az utazóktól, hogy kerüljék a csoportos megmozdulások helyszíneit és legyenek fokozottan óvatosak.

(mti)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.