Belföld

23 fokkal köszön be az igazi tavasz

Hétfőn északkeleten várható még gyenge csapadék, késő délután egy-egy zápor, az ország többi részén változóan, erősen felhős lesz az ég. Többfelé továbbra is élénk, erős lesz az északnyugati szél. Fokozódik a nappali felmelegedés, napközben 14 és 22 fok közé emelkedhet a hőmérséklet. Gyenge melegfronti hatás várható, írja az Időkép.

Kedden a változóan felhős időben hosszabb napos időszakokra számíthatunk, csapadék nem valószínű. A szél veszít erejéből, de helyenként még élénk lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyre többfelé mérhetünk majd 20 fok fölötti értékeket.

Szerdán elszórtan, de főként az ország északi és keleti megyéiben számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatar is kialakulhat. A záporokat, zivatarokat élénk, erős széllökések kísérhetik. Északon, északnyugaton néhány fokot visszaesik a hőmérséklet, de délen 20-23 fokot mérhetünk délután.

Csütörtökön északon, északkeleten alakulhat még ki zápor, zivatar, másutt csak kisebb csapadék lehet, inkább a napos idő lesz jellemző. Ismét feltámad, északnyugaton felerősödik a délies szél. Délután sokfelé emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik