Belföld

Öngyilkos rabló az M7-esen: 18 éves bonyhádi lakos volt az elkövető, búcsúlevelet hagyott hátra

Egy budaörsi, egy tárnoki, egy kajászói és egy velencei benzinkutat rabolt, illetve próbált kirabolni az a fegyveres, aki menekülés közben balesetet szenvedett, majd öngyilkos lett az M7-es autópályán csütörtök hajnalban.

Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta:

Az elkövető 2017. március 16-án 3 óra után néhány perccel jelent meg egy Audi típusú gépjárművel egy budaörsi benzinkútnál, ahol fegyverrel megfenyegette az alkalmazottakat, majd a bevétel átadását követelte tőlük. A férfi a pénz átvételét követően továbbhajtott a Tárnoki lehajtónál található üzemanyagtöltő állomáshoz, majd fegyverével ott is készpénz átadására szólította fel a dolgozókat. Ezt követően mintegy negyed órával később haladt át Fejér megyébe, ahol a Váli-völgyi, valamint a Velencei lehajtóknál található benzinkutakat is kirabolta. A férfi követelésének nyomatékosítása érdekében minden helyszínen lövéseket is leadott, azonban a lövésekkel összefüggésben személyi sérülés nem történt.

A férfi a megszerzett pénzzel az M7-es autópályán Siófokig menekült, majd végül a 7-es számú főúton haladt vissza, Székesfehérvár felé. Pest, Fejér és Somogy megye rendőrei a szükséges erők átcsoportosításával, tevékenységük összehangolásával követték a férfit, aki menekülése során Székesfehérvár közigazgatási területén, a 63-as számú főút és a 8-as számú főút kereszteződésében található körforgalomban balesetet szenvedett, a járművével tovább közlekedni már nem tudott, majd egy vadászfegyverrel 4 óra 20 perc körüli időben öngyilkosságot követett el.

Az eseményeket követően a Tolna megyei kollégák segítségével megállapítást nyert, hogy a bűncselekmények elkövetője

egy 18 éves bonyhádi lakos volt, aki előző este hozzátartozói számára öngyilkossági szándékú búcsúlevelet hagyott hátra, majd magához vette édesapja engedéllyel tartott fegyvereit, valamint lőszereit és távozott otthonról az édesapja tulajdonát képező gépjárművel.  

A police.hu egy videót is közzétett:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik