Belföld

Hűvös idővel araszol a tavasz

Csütörtökön az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap, de a déli, kora délutáni órákban főként északkeleten erősebben felhős időszakok is lesznek. Csapadék kialakulása nem valószínű. Az északnyugati szél napközben a délnyugati és északkeleti területek kivételével több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére általában 3, 8 fokra hűl le a levegő.

Pénteken eleinte túlnyomóan derült, napos, napközben száraz idő várható, majd délutántól megnövekszik, estétől megvastagszik a felhőzet, éjszaka már csapadék is lehet. A délire délnyugatira forduló szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán helyenként, átmenetileg válhat napközben szakadozottá a felhőzet. Többfelé, több alkalommal -főként reggel és késő délutántól újra – várható eső, zápor. Az északi területeken megerősödik, néhol viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

(Kiderül)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik