Belföld

Új párt született

A Józan Ész forradalmat hirdetett. Megalakult az Új Kezdet.

Gémesi György bejelentette, hogy Új Kezdet néven párttá alakult a Józan Ész forradalma nevű Facebook-csoportja. A gödöllői polgármester a város főterén meghirdette saját 12 pontját, mert úgy vélte, a márciusi ifjakhoz hasonlóan forradalmat kell csinálni. Nem fegyverrel vívottat, nem fülkeforradalmat, hanem a Józan Ész Forradalmát, amelynek 12 pontja a nemzeti minimum. A nemzet követeli:

1./ A korrupció felszámolását!
2./ Jogbiztonságot, törvény előtti egyenlőséget!
3./ Szólásszabadságot, valódi társadalmi párbeszédet!
4./ Emberhez méltó egészségügyi, szociális időskori ellátást!
5./ Hasznos tudást adó oktatást!
6./ Vonzó hazai jövőt a fiataloknak, családoknak!
7./ Erős, független önkormányzatokat!
8./ Élhető vidéket!
9./ Kedvező és kiszámítható körülményeket a vállalkozásoknak!
10./ Biztonságot a szakmai és civil szervezeteknek, független, szabadon szolgáló történelmi és kisegyházakat.
11./ Társadalmi megbékélést és európai Magyarországot!
12./ Új Kezdetet!

A 12 pont megvalósításához a polgármester egy valós politikai alternatívát, kínált, bejelentette az Új Kezdet megalakulását. Előzőleg pedig közösségi oldalán arról írt, hogy a győzelemért meg kell küzdeni, de egy normális demokráciában a hatalom tudomásul veszi, hogy négyévente az emberek SZABADON (így nagybetűvel) eldöntik, kire adják voksukat.

Egy normálisan működő demokráciában nincsen megvesztegetés, megfélemlítés, zsarolás. A politikusnak sok mindent el kell fogadnia, tűrnie kell, még az igazságtalanságot is.

Gémesi György érthetetlennek nevezte, miért kell az ország lakóit megfélemlíteni, félelemben tartani.

Miért lesz ellenség az, aki máshogyan gondolkodik? Miért lesz hazaáruló? Miért kell inkább elmennie az országból és új életet kezdenie, egy valódi demokratikusan működő országban?

Shakespeare Hamlet című művét idézve a polgármester azt írta, a „Valami bűzlik Dániában” Arany János fordításában így hangzik:

„Rohad az államgépben valami.” Egy biztos, valami nagyon bűzlik, csak nem Dániában, hanem itt nálunk Magyarországon. És Arany János fordítása is helytálló. Mert ebben az államgépezetben most nagyon rohad valami. A kérdés már csak az, ki mer e állni a magyar nemzet azért, hogy rendezzük végre magunk és országunk sorsát, vagy megszokjuk a rothadást és a vele járó bűzt.

Gémesi György szerint elég volt abból, hogy befogjuk az orrunk, a szemünk és megyünk tovább, mert egy valamit is magára adó demokráciában nem nagyon fogadják el az emberek. Igaz, ehhez kell egy valódi demokrácia. Kell egy Új Kezdet.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik