Belföld

Mentő gázolt halálra egy tinilányt Békéscsabán – gyanúsított lett a sofőr

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség azt a mentőst, aki tavaly novemberben elgázolt egy 16 éves lányt Békéscsabán. A 40 éves férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

A gyanú szerint a mentősofőr 2016. november 22-én, a reggeli órákban kezdte meg szolgálatát az Országos Mentőszolgálat békéscsabai mentőállomásán. A kora délutáni órákban mellkasi fájdalom, szapora szívverés miatt kapott riasztást az egység.

A jármű megkülönböztető hang- és fényjelzéssel haladt Békéscsaba lakott területén, majd miután áthaladt egy piros lámpán az egyik kereszteződésen, elütötte a jobbról érkező,  a  zebra mellett körülbelül egy méter távolságra, a zöld jelzésen átkelőbiciklist. A mentő 87-89 kilométer per órás sebességgel ment, amikor elgázolta a lányt.

A 16 éves áldozat olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy az esti órákban a kórházban meghalt.

A gyanúsított a tőle elvárható körültekintést és figyelmet elmulasztotta akkor, amikor nem győződött meg arról, hogy a gyalogos-átkelőhelyen, zöld jelzés mellett, kerékpárján közlekedő sértett megadta-e a mentőautó részére az elsőbbséget. A mentőgépjármű 58-60 km/h sebességgel történő haladása esetén intenzív fékezés mellett elkerülhető lett volna a baleset.

– áll az ügyészség tájékoztatásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik