Belföld

Párttá alakul a szélsőjobbos Identitesz

Mintha a harmincas években már hallottuk volna az egyén nemesítéséről szónokoló új párt, az Identitesz szólamait. Nagy bejelentést tett a szodómiát kiáltó vezetőjük.

Eléggé zavaros, bikkfanyelven előadott szöveggel harangozta be tíz perc alatt az Echo TV Napi Aktuális című műsorában László Balázs, hogy párttá alakul a jobboldali hallgatókból verbuvált Identitesz. A szervezet 2015 szeptemberében azért alakult meg, mert kézzelfogható, hogy az egyetemeken a liberalizmus túlsúlyban van – mondta László, aki hozzátette, minderre “ráébredtünk nyomatékosan”.

A jobboldali hallgatókat akarták összefogni, sok támadást kaptak ezután. A konzervatív kifejezés szerinte elhasználódott, megkötné őket, ezért nem is használják magukra.

Nem vagyunk konzervatívok ahhoz mérten, ami jelenleg az európai konzervatív légkört alkotja.

Ők ugyanis nem akarják “az európai politikai miliőt” konzerválni. Állítják, egyik jelenlegi pártnak se fiókszervezetei, a Jobbikhoz sem kötődnek. Kettős tagság ugyanakkor léteziknáluk, tehát a tagjaik más politikai formációban is benne lehetnek, de az Identitesz formálisan nem köt szövetséget egy párttal sem.

A riporter ezután kvázi lenyilasozta őket idézve a korábbi támadásukat a logójuk ellen, László szerint “érdekes megközelítései vannak annak, az a nyíl mit is jelent”. Aki támadni akar, azt ültet bele, amit szeretne. Márpedig a nyíl az iránymutatást, a babér az európai heroikus tradíciót jelenti (ld. a lenti kép bal felső részén).

Forrás: Echo TV/ Youtube

Lássuk az elveiket! A szellemi sík felől közelítette meg László a kérdést: szerinte migrációs és menekültkrízis is van, változik Európa összetétele.

Az európai “egyének minősége” sincs helyreállítva. A törökvész idején bezzeg fennmaradtunk, mert “volt megfelelő immunrendszer”, identitás.

Itt már posztmodern jelenségekről és genderelméletről hadovált, majd jött a fiatalság mohácsa: “olyan gondolatok szökkentek az európai fejekbe”, amik “kiherélik az európai fiatalokat”. Az egyenlőség és az individualizmus károsok, emiatt nincs immunrendszer a társadalmakban. Arra a kérdésre nem válaszolt egyértelműen László, hogy ők szélsőjobbosok-e. Ők nem erről szólnak szerinte, az egyének minőségét fejlesztik – mondta sokadszorra. Újabb zavaros mondat jött:

Nekünk az origóban a közösségen belül az egyén van, nem pedig a kommunikáció, a marketing.

Fiatalok százezrei kozmopoliták, nincs gyökér, haza, leépül a nemzettudat, markánsabb megközelítések kellenek – folytatta László, aki új jobboldalinak határozta meg magukat. A Momentum Mozgalmat amúgy nem véli elemi tényezőnek, az Identitesznek nem kell foglalkozni velük. Látszik viszont, hogy a generációja elkezdett szerveződni, látszik, hogy két különböző pólus van, polarizálódik a társadalom. És itt jött az egész interjú lényege, ami miatt az előző tíz perc is megspórolható lett volna:

László bejelentette, az egyetemek világából ki fognak lépni, nem csak civil szervezet lesznek: “be fogunk lépni a pártpolitika világába”.

Legalább pártként küzdhetnek tovább a szodómia ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik