Belföld

Átadták az Év Vezérigazgatója díjat

Az Év Vezérigazgatója Díj díjazottjai - fotó: vegeldaniel.com
Az Év Vezérigazgatója Díj díjazottjai - fotó: vegeldaniel.com
Röjtökmuzsajon, a 32. Vezérigazgató Találkozón adták át csütörtök este az Év Vezérigazgatója díjjal járó elismeréseket.

Az Év Női Vezérigazgatója kitüntetést Kiss Katalin, a cumisüvegeket és más, bébieszközöket gyártó MAM-Hungária Kft. vezetője kapta. Az Év Vezérigazgatója az innováció területéről Krénusz Kornél, a kormányzati hálózatokat működtető MVM.NET Zrt. vezérigazgatója lett, míg a bankszektorból Balog Ádámot, az MKB Bank Zrt. első emberét díjazták. Tanácsadás, pénzügyi szektor területéről Karagich Istvánt, a Blochamps Capital Kft. vezetőjét szavazták meg.

Átadták az Év KKV Vezetője díjat is. Ezt Pölöskei Gábor, a telemarketing és telesales szolgáltatásokkal, értékesítéssel, piackutatással, ügyfélszolgálati tevékenységgel foglalkozó Paradise Solution Kft. vezetője kapta. Az Év Elnöke Kornai Gábor, az AAM Vezető Informatikai Tanácsadó Zrt. első embere lett. Az Év Alapítója, Vállalkozója kategóriában Kovach Antont, az internetes és intranetes alkalmazások fejlesztésével, valamint offline és online céges arculatok kialakításával foglalkozó Shiwaforce.com Zrt. vezetőjét érte az elismerés.

A Vezérigazgató Találkozót 2001 óta szervezik meg. A kétnapos találkozón a magyar gazdasági-társadalmi élet legfontosabb kérdéseivel foglalkoznak sikeres hazai nagy- és középvállalatok vezetői, politikusok és véleményformálók előadásainak közreműködésével, valamint kerekasztal-beszélgetések formájában, kis, közepes és nagyvállalati vezetői részvétellel.  A rendezvényt idén Röjtökmuzsajon, a Szidónia Kastélyszállóban tartják. Idén kiemelt téma az úgynevezett negyedik ipari forradalom, mely jelentős műszaki és munkaszervezési feladatokat ró a vállalatvezetőkre, valamint a nemzetgazdaság és az egyes ágazatok vezetőire.

Az előadássorozatot Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke nyitotta meg, aki a gazdasági növekedés perspektíváiról és feltételeiről tartott előadást, de az első nap előadói között volt Bod Péter Ákos, a Corvinus egyetemi tanára is, aki a magyar gazdaság előtt álló esélyekről és veszélyekről tartott fél órás előadást. Ugyancsak az előadók között volt László Csaba volt pénzügyminiszter, a KPMG vezető partnere, aki az EU támogatások magyar gazdaságra gyakorolt hatásairól beszélt. Izgalmas adatokkal érkezett Csorbai Hajnalka, a cégadat-szolgáltatással foglalkozó Opten Kft. stratégiai igazgatója, aki a cégmegszűnésekről, a vállalkozások által felvett EU-támogatásokról és a közbeszerzésekről közölt aktuális statisztikákat. Előadásából derült ki az is, hogy az elmúlt években jelentősen emelkedett a cégvezetéstől eltiltott vezetők száma. Hortobágyi Ágoston, a DO-Q-Ment Kft. ügyvezetője pedig azt mondta el, hogy egy 2017-től hatályba lépett rendelet értelmében ma már európai szinten egységesen kötelesek elfogadni az elektronikus aláírással és időpecséttel ellátott elektronikus dokumentumokat, így például bírósági perekben is használhatók ezek bizonyítékként. Ez lehetővé teszi, hogy az üzleti élet szereplői, valamint a magánszemélyek akár teljes mértékben áttérhessenek az elektronikus ügyiratkezelésre, és a papír alapú dokumentumok megsemmisíthetővé válnak a megfelelő technológiai alkalmazása mellett. Az első nap előadás hangzott el az energetikai szektorban tapasztalható jelentős változásokról is.

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke magyaráz a Vezérigazgató Találkozón. Fotó: vegeldaniel.com
Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke magyaráz a Vezérigazgató Találkozón. Fotó: vegeldaniel.com

 

Kiemelt kép: Az Év Vezérigazgatója Díj díjazottjai. Fotó: vegeldaniel.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik