Belföld
Budapest, 2016. június 30.
A Semmelweis Egyetem Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézetének épülete a fõváros IX. kerületében, a Hõgyes Endre utca 7-ben.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. *** Local Caption *** A Budai Arborétum az ország egyik leggazdagabb arborétuma övezi a kertészeti felsõoktatás fellegvárának keretet adó Szent István Egyetem budai campusának épületegyüttesét. Az arborétum a Gellért-hegy déli lábánál terül el, a Villányi út–Szüret utca–Somlói út között. Területét a Ménesi út két, korban és jellegben elváló részre osztja: az Alsó és a Felsõ Kertre.

Három magyar egyetem a világ legjobbjai között

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 03. 08. 16:06

Három magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb, az élet- és orvostudományi képzési területről készített rangsorára. A legjobb eredményt a Semmelweis Egyetem érte el, de a debreceni és a szegedi egyetemet is a legjobbak közé sorolták - írja az Eduline.
Korábban a témában:

A Semmelweis Egyetemet a QS felsőoktatási világrangsorának készítői a 262. helyre sorolták, ezzel az orvostudományi képzési területen oktató magyar egyetemek közül a legjobb eredményt érte el. A Debreceni Egyetem a 401-450., a Szegedi Tudományegyetem pedig a 451-500. helyig jutott.

A nemzetközi rangsor készítői négy szempontot vettek figyelembe:

  • az intézmény hírnevét a tudományos szférában,
  • a munkáltatói véleményeket,
  • az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakoriságát,
  • valamint az idézettségre utaló bibliográfiai indikátort (h-index citations).

Az Eduline megjegyzi, a  2015-ös négy helyett a legutóbbi összesített QS-világrangsorban már hat magyar egyetem szerepel. A magyar intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem érte el a legjobb eredményt, a QS-rangsorban – a 2015-ös helyezéshez hasonlóan – az 501-550. helyen szerepel.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem megőrizte 601-650. helyét, a Debreceni Egyetemet a 651-700., a Budapesti Corvinus Egyetemet a 701+ kategóriába sorolták a QS-rangsor készítői.

Új magyar szereplő a listán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem, mindkettő a 701+ kategóriában szerepel.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.