Belföld

A menekültek bántalmazásáról riportot készítő svéd újságíró, reagált a magyar kormány sorosozására

Megírtuk, harapás- és ütésnyomokkal térnek vissza a menekültek a szerb-magyar határról. Az egyik svéd napilapban jelent meg egy interjú, amiben Andrea Contenta, az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet koordinátora arról beszélt, gyanúsan hasonló sérülésekkel térnek vissza a menekültek a magyar határról.

Állításaikat fényképekkel is bizonyították, ettől függetlenül a magyar kormány válasza csak egy erős sorosozásban merült ki, szerintük ezek “minden alapot nélkülöző írások”.

Most a Medievarlden nevű svéd médiaipari lap megkérdezte a szerzőt, hogy mit szól a magyar kormány reakciójához, írja a 444.

Lindberg elmondta, hogy alapvetően örül annak, hogy ez a téma hirtelen elkezdte érdekelni a magyarokat, és szerinte ez lehet az oka annak, hogy a magyar belügy úgy válaszolt, ahogy. Az viszont szerinte elég furcsa, hogy őt támadják, és eleve nem a rossz hírek hozóját kellene kioktatni, hanem inkább kivizsgálni, hogy pontosan mi történt a sebesült, megharapott menekültekkel.

Lindberg szerint ők csak úgy azt csinálták, amit egy újságírónak kell, de a cikk megjelenése óta már értesült arról, hogy Magyarországon bevett gyakorlat, hogy a hivatalok megpróbálják hitelteleníteni a sajtó képviselőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik