Belföld

Nevelőintézeti rendész vert meg egy fiatalt Nagykanizsán

Vádat emeltek Nagykanizsán a helyi javítóintézet egyik volt rendésze ellen, mert bántalmazott egy fogva tartott fiatalt – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel. Nem ő az első akit, emiatt vonnak felelősségre.

Pirger Csaba elmondta, a férfi az Emberi Erőforrások Minisztériuma Debreceni Javítóintézetének Nagykanizsai Telephelyén dolgozott rendészként.

Tavaly októberben az intézet aulájában felügyelte a fogvatartottak reggeli sorakozóját, amikor a sor végén álló fiatalkorú fiú leguggolt megkötni a cipőfűzőjét. A rendész ekkor hátulról kétszer belerúgott a fiú lábába. Ezután  rendreutasította a hangoskodó fiatalokat, illetve közölte velük, hogy aki nem marad csendben, annak kipakolja a szekrényét és széttépi a fényképeit.

A lábon rúgott fiú sérelmezte ezt, vitatkozni kezdtek, ezután a férfi ököllel hasba ütötte és két kézzel meglökte a mellkasát. A fiatal nem sérült meg.
A szóvivő hozzátette: a nevelőintézet volt rendésze ellen közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Januárban a nagykanizsai javítóintézet egy másik rendésze ellen emeltek vádat bántalmazás miatt, miután többszörmegütötte, megrúgta az intézetben elhelyezett fiatalokat, az eseteket pedig megpróbálta elhallgatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik