Belföld

Bontják a Millenáris Teátrumot, alig maradt belőle valami

Egy olvasónk küldött fotókat és videót arról, hogy éppen a Teátrumot bontják a II. kerületben.

A projekt oldaláról kiderül, hogy a 3,3 milliárd forintos beruházás, amit a Miniszterelnökség biztosít kivitelezője a ZÁÉV Építőipari Zrt., a felújítás a Zoboki és Demeter Építésziroda koncepciója alapján valósul majd meg.

Kiderült az is, hogy a színházépület a park felé bővül, így megszűnik a jelenleg az épület előtt található szabadtéri színpad. Ezen a területen alakítják ki a Teátrum új fogadócsarnokát, amely stúdiószínpadként is használható lesz. A leírás szerint az új épület kevesebb irodaterületet igényel, több művészöltözővel és új próbatermekkel gazdagodik, illetve alkalmassá válik arra, hogy kamaratermeiben különböző színház-pedagógiai, tánc- és színházszakmai eseményeket rendezzenek

A Táncszínházról

A Nemzeti Táncszínházat a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma alapította a Táncfórum 20 éves működésének jogutódjaként. A Várban működött, onnan azonban költöznie kell, mert miniszterelnöki rezidenciát alakítanak ki a helyén. 2014. szeptember 1-től alternatív játszóhelyeken (Müpa, MOM Kulturális Központ, Marczi, Hagyományok Háza, Várkert Bazár) és vidéken is szervez előadásokat. Forrás

Mutatunk egy képet, hogy fest majd az új színház:

Kép: Zoboki és Demeter Építésziroda

Arról az Urbanista írt, hogy a szóban forgó helyszín eredetileg a Ganz Művek transzformátorháza volt, aztán amikor 2001-ben kialakították a Millenárist, az épületből színház lett. Az Átlátszó utánajárt annak, hogy a nyílt tenderre hány ajánlat érkezett: összesen kettő, a West Hungária Bau Kft., illetve a ZÁÉV Zrt. a Zala – Elektro Kft.-vel közösen.

A munkát az utóbbi páros nyerte nettó 3,3 milliárd forintos ajánlattal, holott a Millenáris Kft. előzetesen ennél 400 millióval olcsóbbra, 2,9 milliárdra becsülte a beruházás értékét.

A tervek szerint a beruházás 2018 februárjára fejeződik be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik