Belföld

Felhős, esős idővel indul a hét

Napközben újra megnövekszik a felhőzet, de némi napsütésre szinte mindenütt számíthatunk. Kisebb eső, zápor bárhol, legkisebb eséllyel északnyugaton alakulhat ki, de a déli megyékben akár számottevő mennyiség is eshet, sőt a délnyugati és a keleti megyékben egy-egy zivatar is előfordulhat. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között várható, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére 2 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, írja a kiderul.hu.

Kedden főként a nyugati és déli országrészben várható eső, zápor, itt a csapadék mellett az északi-északkeleti szél is feltámadhat majd. Máshol túlnyomóan felhős marad az ég. Hajnalban több helyen előfordulhat gyenge fagy, délután 9-14 fokot mérhetünk.

Szerdán keleten, délkeleten gyenge eső, zápor még kialakulhat. Többfelé megerősödhet, a Dunántúlon viharossá fokozódhat az északi-északkeleti szél, emiatt kissé visszaesik majd a hőmérséklet. Napközben 6 és 11 fok valószínű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik