Belföld

Kétarcú időjárást hoz az első márciusi hétvége

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken országszerte napos időre számíthatunk, csupán fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadék nem lesz. A szél délire fordul, a Dunántúlon sokfelé megélénkül, a Kisalföldön olykor meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 10 és 16 fok között várható, a déli megyékben lesz a melegebb. Késő estére 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de helyenként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Csapadék nem várható. Éjszaka kezdődik felhőzet-növekedés, ekkor már helyenként kisebb csapadék is lehet. A déli szelet erős, a Dunántúl északi felén viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt még szakadozottabb lehet a felhőzet, majd többnyire erősen felhős vagy borult égre számíthatunk. A nap első felében elszórtan valószínű kisebb csapadék, délután, este már egyre többfelé várható eső, zápor. A déli szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 13 és 17 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik