Belföld

Nem tudja hazahozni családja az Angliában meghalt magyar férfit

Néhány nap alatt össze kellene gyűjteniük a pénzt, különben kint temetik el az apát, aki dolgozni ment ki.

Angliába ment dolgozni egy pálmonostori családapa, de néhány nappal érkezése után agyvérzést kapott és meghalt. A családnak nincs pénze, hogy hazahozzák a hamvakat – derül ki a Szeretlek Magyarország cikkéből.

Azt írják: három gyermekkel, nehéz körülmények között éltek, a 34 éves férj eddig gyesen volt a legkisebb, kétéves gyermekkel, a feleség pedig eladóként dolgozott, havonta alig hetvenezer forintért. Hosszas vívódás után döntöttek úgy, hogy a férfi néhány hónapra kimegy dolgozni Angliába élő testvéréhez, hogy az ottani bérből tudja támogatni családját.

A feleség elmondta: az agyvérzésnek nem volt semmilyen látható előjele. A helyzetet tovább nehezítette, hogy a férfinak nem volt utasbiztosítása, a társadalombiztosítását pedig még nem intézték el. A családnak nehéz döntést kellett hoznia: hozzájárultak, hogy lekapcsolják az apát a lélegeztetőgépről, az egészséges szerveket pedig felajánlották átültetésre, így a kórház átvállalta a vizsgálatok és az ápolás milliós nagyságrendű költségeit.

Azonban a hamvasztásért is nagyjából 450 ezer forintos díjat kérnek, ehhez pedig a család nem kapott segítséget a külügytől és a helyi magyar konzulátustól, ahogy a Vöröskeresztnél is hiába próbálkoztak. A hamvasztást szerdán vagy csütörtökön elvégzik, addig elő kellene teremteni a pénzt. Ha ez nem sikerül, akkor a hamvakat egy helyi temetőben helyezik el, és lényegében lehetetlenné válik, hogy valaha haza tudják szállítani. A pénzt most adományokból próbálják összegyűjteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik