Belföld

Hiába az uniós pénzek gyanús elköltése, nem váltják le Farkas Flóriánt

Hétfőn feloszlatta magát az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott, korábban Farkas Flórián miniszterelnöki biztos által vezetett, és több mint másfél milliárd forintos uniós pályázati pénz szabálytalan elköltésének gyanújába keveredett Híd a munka világába nevű foglakoztatási szövetkezet.

Az MSZP szerint asszisztál a kormány Farkas Flórián pénzlopásaihoz. A miniszterelnök sajtófőnökétől az RTL Klub Híradója megkérdezte, hogy Orbán Viktor mit gondol a visszaélésekről és azt is, hogy leváltja-e Farkas Flóriánt. A miniszterelnökség sajtóirodája egy mondattal válaszolt:

Farkas Flórián a miniszterelnökségen dolgozik, miniszterelnöki biztosként.

A projekttel kapcsolatban a NAV két éve folytat nyomozást jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt.

A szövetkezet azért jött létre, hogy keretet nyújtson több ezer hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású ember felzárkózására. A kormány a teljes támogatási összegre 4 milliárd 995 millió forintot irányzott elő, de miután a visszaélésekre fény derült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma belső vizsgálatot rendelt el és visszakövetelte az önkormányzat számára kifizetett 1,6 milliárd forintot és elvonta a maradék támogatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik