Belföld

Jogtalanul raktak át hallgatókat fizetős képzésre a BGE-n

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 02. 24. 15:29

A HÖOK és a BGE HÖK közös levélben hívta fel az intézményt a jogsértések orvoslására.
Korábban a témában:

A Budapesti Gazdasági Egyetem a 2016. évi átsorolási döntéshozatalakor a hallgatói képviselet határozott álláspontja szerint jogsértő döntések születtek az állami ösztöndíjas hallgatók önköltséges képzésre való átsorolása során. A BGE Hallgatói Önkormányzatának (HÖK) vezetője és a HÖOK elnöke közös levélben tiltakozik a jogsérelem miatt, és a jogszabályok alapján kéri az intézményt a hallgatók helyzetének rendezésében – írta meg a két hallgatói szervezet közös pénteki közleményében.

Eszerint a HÖOK a Hallgatók Ügyvédje Program keretében ügyvéd és felsőoktatásban jártas szakértők bevonásával megvizsgálta a BGE HÖK jelzését, ennek eredményeképp ügyvéd által jegyzett állásfoglalás formájában hívta fel a BGE figyelmét a jogsértő eljárásokra.

A BGE részben elismerte a szabályok téves alkalmazását, azonban a szabályzatellenes döntések módosítására csak a jogorvoslatot benyújtó hallgatók tekintetében került sor.

Kiss Viktor – a BGE Hallgatói Önkormányzatának elnöke – szeptember óta próbálja békésen rendezni a helyzetet, azonban az intézmény csak részben, illetve látszatmegoldások szintjén kezeli a helyzetet, érdemi megoldásra nem nyitott, sőt utóbb már a belső szabályok megsértését sem ismerte el. A kialakult helyzetre tekintettel a HÖOK és a BGE HÖK közös levélben hívta fel az intézményt a jogsértések orvoslására, ezzel együtt pedig ennek elmaradása esetére kilátásba helyezték, hogy az ügyben az EMMI és az Alapvető Jogok Biztosának eljárását fogják kezdeményezni – számolt be a két szervezet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.