Belföld

A DK is beállt Majtényi államfőjelöltsége mögé

Gyurcsány szerint a volt ombudsman az egymásra figyelő, szolidáris Magyarországot képviseli.

A Demokratikus Koalíció elnöksége felkérte a párt parlamenti képviselőit, hogy támogassák Majtényi László köztársasági elnökké jelölését, és szavazzanak rá. Az elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc pártelnök azt mondta: a volt adatvédelmi biztos az egymásra figyelő, szolidáris, a köztársasági eszményeket tiszteletben tartó, a megkülönböztetések és a korrupció ellen küzdő, zöldebb Magyarország eszményét képviseli.

Majtényi úgy vélte: meglesz a jelöléséhez szükséges negyven képviselői aláírás. A volt ombudsman, aki korábban az MSZP frakciójával és az LMP elnökségével is találkozott, azt mondta, sokan vannak ma, akik egy alkotmányos, demokratikus, szolidáris Magyarországot akarnak, ahol az állam mindenkinek tiszteli az emberi méltóságát, erős a jogvédelem, a fenntartható fejlődést is biztosítják, ahol a szabad választásokon a nép leválthatja a kormányt és hatékony a küzdelem az államot maga alá gyűrő korrupció ellen.

Abban az országban, ahol körülbelül kétmillió ember a harmadik világbeli szegények színvonalán él szintén alapvető feladat a szegénység elleni küzdelem – tette hozzá. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik