Belföld

A Fidesz már nem működik, csak a híveit mozgatja

Bod Péter Ákos közgazdász, az Antal kormány ipari és kereskedelmi minisztere a HVG-nek adott interjújában azt mondta, nem biztos abban, hogy a Fidesz egy jobboldali párt. Ugyanis a jobboldali alapérték törekszik a jogállamiságra és a piacgazdaságra, ma kormány viszont kiiktatja a fékeket és ellensúlyokat, így korlátozott jogállamiságra és állam által dominált piacgazdaságra törekszenek.

A közgazdász nem érez stabil klasszikus politikai elveket a Fidesznél, a pártot már nem látja működni, hatni, azt mondja,

a vezetés képes arra, hogy mozgassa a 2-2,5 millió hívét.

A kormánypárt szerinte arra való, hogy teszteli a tervezett intézkedéseit, de ha a saját tábora sem áll egy ügy mellé, akkor egyértelműen kudarcra ítélt a kezdeményezés a társadalom széles rétegénél.

Bod Péter Ákos szerint azt láthatjuk, hogy egy szűk vezérkar ötleteit és hirtelen döntéseit a párt és a kormány utólag próbálja felöltöztetni. Úgy látja, az első kormányzás kudarcaiból Orbán azt a következtetést vonta le, hogy nem lehet úriemberként politizálni, különben az MDF sorsára jut.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik