Belföld

Tarlós: szerdán nem lesz döntés az olimpiai pályázatról

Szerinte arról neki együtt kell döntenie a miniszterelnökkel és a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén nem lesz döntés a 2024-es olimpiai pályázatról – mondta a főpolgármester. Tarlós István a Duna Aréna avatásán az InfoRádiónak azt mondta, csak vitáznak, de a pályázatról együtt kell döntenie a miniszterelnöknek, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének és neki.

Szerda délután találkozom a miniszterelnök úrral a közgyűlés után, ott fogjuk áttekinteni a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével hármasban, hogyan is kezeljük a közeljövőben ezt a nagyon furcsa helyzetet. Ha ezen túl vagyunk, akkor tudok a sajtó rendelkezésére állni, ezt az egyeztetést megelőzően nem szeretnék semmiféle állásfoglalást nyilvánosságra hozni.”

Tarlós úgy fogalmazott, ez egy váratlan helyzet, ráadásul legalább három hét, mire az aláírásokat hitelesítik, addig tart a bizonytalanság.

Nekem azért sokat mond negyedmilliónyi polgárunk állásfoglalása, pláne ha kiderül, hogy mind budapesti. Várjuk meg a végleges számokat, és próbáljuk meg higgadtan értékelni a helyzetet, mert egy tagadhatatlan: ez a vita, amely kialakult az olimpiáról, már rég nem az olimpiáról szól.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt egyelőre a csodára vár, szomorúnak és fájónak nevezte, hogy az olimpiarendezés ötletét politikai célokra használják fel azok a pártok, amelyek korábban támogatták a kezdeményezést, de az utolsó pillanatig reménykedik, bízik benne, hogy a 2024-es esély nem szállt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik