Belföld

Szilágyi Áron az olimpiai népszavazásról: Én ezt jónak találom

A reggeli Mokkában hétfőn is téma volt az olimpiai népszavazás, a témában Fürjes Balázst, a kiemelt fővárosi beruházások biztosát és Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívót kérdezték. Előbbi rengetegszer elmondta, hogy az a baj, hogy a szilárd egység bomlott fel (egység alatt a politikusok véleményét kell érteni, nem az emberekét),

Szilágyi Áron azonban azt mondta:

ha a társadalom egészét érintő kérdésben az emberek véleményét kérdezik, az nem lehet rossz.

“Áron, nektek, vagy neked személy szerint mekkora csalódás az, hogy ennyien aláírták ezt az ívet? Hogy nem szeretnék azt, hogy Budapesten legyen az olimpa?” – tette fel a kérdést Szebeni István, mire Szilágyi Áron olyan választ adott, amire a gyakran szervilis műsorvezető bizonyára nem számított.

Én úgy gondolom, hogy az, hogy a magyar választópolgárok – élve az alkotmányos jogukkal – arra gyűjtenek aláírást, és aláírják azt az ívet, hogy legyen egy népszavazás egy egyébként nagyon fontos témában, ami az ország egészét érinti, a társadalmunk egészét érinti, az semmiképpen nem lehet egy csalódás.

“Az emberek arról döntöttek, hogy egy népszavazáson szeretnék, népszavazásra szeretnék vinni az olimpia ügyét, és maguk voksolnának arról, hogy legyen-e olimpia vagy ne legyen. Én ezt, én ezt jónak találom, és úgy gondolom, hogy ennek van helye, és természetes, hogy ilyenkor a politikai pártok is felszólalnak, de szerintem sokkal fontosabb itt a civil szervezetek és maguknak az embereknek a véleménye. Én is természetesen nem politizálok, főképp nem pártpolitizálok, de mint sportoló, mint magyar ember, mint a sportot szerető, az olimpiai mozgalommal, az olimpiai eszmékkel abszolút azonosulni tudó valaki, én is elmondom a véleményemet. Én arra biztatok mindenkit, hogy hallgassa végig a most induló pábeszédet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik