Belföld

A Momentum Mozgalom minden egyéni választókörzetben állít önálló jelöltet 2018-ban

266 151 aláírást gyűjtött össze a Momentum egy hónap alatt azért, hogy népszavazás lehessen arról, rendezzen-e Budapest olimpiát 2024-ben. A párttá alakuló mozgalom a HVG-nek adott interjút, Fekete-Győr András azt mondta, nekik nem csak az a fontos, hogy ne legyen olimpia, hanem az is, hogy az arra szánt pénzt másra költsék.

A Momentum most országjárásba kezd, úgy látják, van bőven tennivaló, ráadásul rengeteg emberben ott van a tettvágy.

Az embereket az fogta meg a Momentumban, hogy érezték, nincsenek hülyére véve, és általa megüzenhetik, hogy senki sem dönthet a fejük fölött. Mi ehhez inspirációt tudtunk szolgáltatni. Valaki ezt bátorságnak hívja, mi állampolgári kötelességnek,

– mondta Fekete-Győr.

A legnagyobb problémájuk az országjárással az, hogy az emberek rettentően félnek. 

A Momentumnak jelenleg 143 tagja van, de ebből nem mindenki akar pártpolitizálni.

Amíg nem lopnak el egymilliárd forint EU-s támogatást, addig az országos médiát nem érdekli, hogy egyébként nincsen tiszta ivóvíz egy településen.

Fekete-Győr szerint Magyarországon ki kellene alakítani a közösségi finanszírozás mintáit, hiszen ezt rajtuk kívül csak a kétfarkúak tudják megvalósítani. Hozzátette, irreális azt várni a Momentumtól, hogy 2018-ban megcsinálja a rendszerváltást.

Kijelentették, hogy

a 2018-as választáson az összes egyéni választókörzetben lesz önálló momentumos jelölt. 

Azt mondják, ekkor az lehet majd a céljuk, hogy megtegyék egy későbbi kormányváltáshoz vezető lépéseket. Egyelőre azt tartják feladatuknak, hogy a Fidesz ellensúlyaként működjenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik