Belföld
Budapest, 2017. január 4. 
A Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv a Hősök teréről, az esetleges 2024-es budapesti olimpia országúti kerékpárversenyeinek, a gyaloglásnak és a maratonfutásnak a rajt-cél helyszínéről. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről.
MTI Fotó: -

Végre megszólalt a másik oldal is a Momentum népszavazásával kapcsolatban

24.hu
24.hu

2017. 02. 16. 09:37

Szalay-Berzeviczy Attila szerint korábban ő is nyitott volt egy népszavazásra, de nem akarta kezdeményezni, mert nincsenek meg hozzá a szervezeti erőforrásaik, mondta a Budapesti Olimpiáért Mozgalom vezetője a Magyar Narancsnak. Szalay-Berzeviczy szerint az is tudatos volt, hogy nem szólaltak meg az aláírásgyűjtés alatt, mert szerinte a Momemtum Mozgalom az aláírásgyűjtést a saját politikai ismertségének növelésére használta.

Az is szóba került, miért nem ültek le vitatkozni a Momentummal. Szalay-Berzeviczy szerint eleinte pont a Momentum nem akart leülni velük, de ez később megfordult.

Azt mondja, azért nem ültek le velük, mert az ellenzéki pártok megjelenése a Momentum mögött végképp politikai üggyé alakította az olimpia ügyét. 

Szalay-Berzeviczy szerint a BOM-on belül többen is jó ötletnek tartják a népszavazást, de nem szeretnék azt NOlimpia név alatt aláírni, mert igennel szavaznának.

Szalay-Berzeviczy elmondta, hogy most már presztízsveszteség lenne visszalépni a pályázattól, de teljesen rendben van, ha Budapest lakossága végül eléri, hogy legyen szavazás a pályázatról. Szerinte azért nem időszerű most az olimpiai népszavazás, mert érdekes módon a Momentum megjelenéséig senki nem akart ilyet.

Mi pedig, akik tudjuk, miért jó az olimpia, az elvesztegetett két évtől és a nemzetközi blamázstól óvnánk meg Magyarországot

– mondta. Arra számít, hogy meglesznek az aláírások, mert elég nagy meglepetés lenne, ha az összes ellenzéki párt együtt sem tudná őket összegyűjteni.

Borzasztóan ostoba dolog volt Bencsik Andrástól, hogy lehazaárulózta az olimpiát ellenzőket, mondta Szalay-Berzeviczy.

Szerinte ennek ellenére ilyen szélsőséges megnyilvánulások a politikai paletta mindkét oldalán voltak. A legjobb mondat mégiscsak az volt az interjúból, amikor Szalay-Berzeviczy azt mondta,

Olimpia nélkül Magyarországnak a hihetetlen síkvízi tradíciói ellenére sosem lenne esélye szlalomkajajban terjeszkedni. 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.