Belföld

Bakondi: meg kell akadályozni az “ismeretlen identitású” emberek ellenőrzés nélküli bejutását

A Fidesz-frakció egyetért a jogi határzár megerősítéséről szóló kormányzati törvényjavaslat céljaival – közölte Halász János, a képviselőcsoport szóvivője csütörtökön a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén, Visegrádon.

A politikus Bakondi Györggyel, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójával tartott sajtótájékoztatót, miután Pintér Sándor belügyminiszter előadást tartott a kormánypárti képviselőknek a migrációs helyzetről.

A jogi határzár megerősítésével összefüggő törvénycsomag – amelynek a parlamenti vitája várhatóan kedden kezdődik – az európai uniós jogszabályokat is figyelembe veszi – jelentette ki Halász János, aki szerint egy ilyen törvény nemcsak Magyarországnak, hanem az uniónak is érdeke, mert Európa biztonságát is védené. Jelezte ugyanakkor, hogy számítanak a jogszabály brüsszeli vizsgálatára.

Bakondi György a szabályozás célját úgy összegezte: meg kell akadályozni az ellenőrzés nélküli bejutását és mozgását az “ismeretlen identitású, ismeretlen célokból érkező”, Magyarországon és az EU-ban biztonsági kockázatot jelentő embereknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik