Belföld
Migrants wait in the Hungarian transit zone nearby the motorway border crossing of Röszke between Hungary and Serbia on April 26, 2016.
Dozens of migrants arrive at the border every day, awaiting admittance into two caged-off Hungarian "transit zones" built into the fence, one at Roszke and another at Tompa 20 kilometres (12 miles) away.  / AFP PHOTO / Csaba SEGESVARI / TO GO WITH AFP STORY by PETER MURPHY

Keresztényüldözés ellen küzdő szervezet szólalt fel az Orbán-kormány ellen

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 02. 15. 15:09

A menedékkérők őrizetbe vételét és konténerekbe zárását kifogásolják.
Korábban a témában:

Miközben a magyar kormány szándéka, hogy hazánkat a keresztényüldözés elleni küzdelem központjává tegye, épp egy olyan nemzetközi keresztény jogvédő szervezet bírálta a menedékkérőkkel kapcsolatos kormányzati terveket, amely maga is az üldözött keresztények megmentéséért tevékenykedik, sőt, részt is vett nemrég az erről szóló, kormányzati szervezésű budapesti konferencián.

A hvg.hu a vallásüldözéssel foglalkozó BosNewsLife portál cikkére hivatkozva azt írja: a Farrukh Saif Alapítvány azt kritizálja, hogy a magyar kormány válogatás nélkül őrizetben tartaná a menedékkérőket menekültügyi kérelmük elbírálásáig, és a déli határnál konténertáborokba zárná őket. A szervezet alapítója, Farrukh Saif úgy véli: Orbán Viktor és kormánya mintha megfeledkezett volna országa keresztény gyökereiről.

Hogy lehet embereket, akiket Isten a saját képére teremtett, ilyen totálisan zárt, sötét dobozokba kényszeríteni? És ezt a menekültek, menedékkérők ellen vetnék be? Jézus Krisztus maga is menekült volt

– mondta, a BosNewsLife pedig felidézte: Eritreában hasonló konténerekbe zárták a keresztényeket, hogy megszabaduljanak tőlük. Megszólaltatták a Magyar Helsinki Bizottság képviselőjét is, aki elmondta, minden egyes esetet meg fognak támadni az Emberi Jogok Európai Bíróságán, amikor a magyar állam illegálisan őrizetben tart egy menedékkérőt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.