Belföld

Keresztényüldözés ellen küzdő szervezet szólalt fel az Orbán-kormány ellen

A menedékkérők őrizetbe vételét és konténerekbe zárását kifogásolják.

Miközben a magyar kormány szándéka, hogy hazánkat a keresztényüldözés elleni küzdelem központjává tegye, épp egy olyan nemzetközi keresztény jogvédő szervezet bírálta a menedékkérőkkel kapcsolatos kormányzati terveket, amely maga is az üldözött keresztények megmentéséért tevékenykedik, sőt, részt is vett nemrég az erről szóló, kormányzati szervezésű budapesti konferencián.

A hvg.hu a vallásüldözéssel foglalkozó BosNewsLife portál cikkére hivatkozva azt írja: a Farrukh Saif Alapítvány azt kritizálja, hogy a magyar kormány válogatás nélkül őrizetben tartaná a menedékkérőket menekültügyi kérelmük elbírálásáig, és a déli határnál konténertáborokba zárná őket. A szervezet alapítója, Farrukh Saif úgy véli: Orbán Viktor és kormánya mintha megfeledkezett volna országa keresztény gyökereiről.

Hogy lehet embereket, akiket Isten a saját képére teremtett, ilyen totálisan zárt, sötét dobozokba kényszeríteni? És ezt a menekültek, menedékkérők ellen vetnék be? Jézus Krisztus maga is menekült volt

– mondta, a BosNewsLife pedig felidézte: Eritreában hasonló konténerekbe zárták a keresztényeket, hogy megszabaduljanak tőlük. Megszólaltatták a Magyar Helsinki Bizottság képviselőjét is, aki elmondta, minden egyes esetet meg fognak támadni az Emberi Jogok Európai Bíróságán, amikor a magyar állam illegálisan őrizetben tart egy menedékkérőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik