Belföld
Budapest, 2016. február 26.
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője újságíróknak nyilatkozik a kötelező betelepítési kvótáról tartott, ötpártinak tervezett egyeztetés előtt a Parlamentben 2016. február 26-án. A tanácskozáson az MSZP és az LMP képviselői nem vettek részt.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A KDNP beszállt a melegházasság elleni aláírásgyűjtésbe

24.hu
24.hu

2017. 02. 14. 12:05

A Kereszténydemokrata Néppárt kiáll az Anya, apa, gyerekek elnevezésű európai polgári kezdeményezés mellett. Harrach Péter, a párt frakcióvezetője és Rétvári Bence alelnök kedden sajtótájékoztatón írta alá az aláírásgyűjtő ívet.

A kezdeményezés lényege, hogy az unió polgárai legalább egymillió aláírás összegyűjtésével jogszabályjavaslatot nyújthatnak be, amelyet az unió intézményei kötelesek figyelembe venni. Az Anya, apa, gyerekek aláírásgyűjtés kezdeményezői azt javasolják, hogy az EU a közös döntésekben “a tagállamok közös nevezőjére épülő házasság- és családfogalmakat használja”, azaz azt, hogy

a házasság egy férfi és egy nő között köttetik, és a család házasságra és/vagy szülő-gyermek kapcsolatra épül.Harrach Péter azt mondta: azt tapasztalják, hogy az unióban a házasságnak és a családnak különböző definíciói vannak. A polgári kezdeményezés értelmében anya, apa és gyerekek alkotnak egy családot, ami összhangban áll a magyar alkotmánnyal és a családok védelméről szóló törvénnyel. Ők is

úgy gondolják, hogy a házasság egy férfi és egy nő közössége, a család házasságon, illetve leszármazáson alapul.Rétvári Bence, a KDNP alelnöke hozzátette: itt az ideje, hogy Brüsszelben a családügyi kérdésekben is megszűnjön a kettős mérce, az, hogy a természetes család definíciója mellett kiállók mindig háttérbe szorulnak. Hozzátette, az Európai Bizottság egyes tisztségviselői előszeretettel mutatkoznak olyan rendezvényeken, amelyek a hagyományos család definíciójának “felhígítását” célozzák, de a fentihez hasonló kezdeményezések mellett nem igazán állnak ki. Arra kért mindenkit, írja alá az íveket.

Frivaldszky Edit, a kezdeményezés magyarországi szervezője arról beszélt, hogy a házasság adja a család alapját, azt a biztonságos környezetet, amiben a gyerekek nevelkedhetnek. A család a társadalom alapja, ugyanakkor Európában különböző fogalmak jelentek meg, több nyugat-európai országban az azonos neműek is házasodhatnak, Svédországban pedig született egy 2+ elnevezésű beadvány is, amely a számfüggetlen házasság bevezetését célozná, azaz hogy ne csak két ember köthesse össze az életét.

Közlése szerint az európai polgári kezdeményezés feltétele, hogy hét tagállamból hét civilszervezet összefogjon, és egy év alatt egymillió aláírást összegyűjtsön. Mostanáig tíz tagállamban sikerült a megfelelő számú aláírást összegyűjteni. Európában eddig több mint 600 ezer aláírás van, április 3-ig kell az egymilliónak meglennie. Hozzátette: a részletek megtalálhatók az www.anyaapagyerekek.hu oldalon.

(MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.