Belföld

Lefejelték az LMP-s politikust, mert aláírást gyűjtött az olimpiai népszavazásra

Kaptunk néhány képet, amelyeken az látszik, hogy az LMP Rákóczi téri aláírásgyűjtő standjánál rendőrök állnak. Rákérdeztünk az LMP-nél, hogy mi történt pontosan, mert az utóbbi időben többször is előfordult, hogy pont ott jelentek meg a rendőrök, ahol az Együtt aláírást akart gyűjteni.

Fotó: Olvasónk

Heltai László, a párt VI. kerületi önkormányzati képviselője azt mondta, hogy

Jakabfy Tamást, az LMP józsefvárosi képviselőjét egy férfi lefejelte, amiért aláírást gyűjtött a Momentum Mozgalomnak. 

Heltai azt mondta, úgy tudják, a férfi odalépett a vásárcsarnok előtti standhoz, elkezdett ordibálni Jakabfyval, majd úgy lefejelte, hogy vérezni kezdett az orra. Kihívták a rendőröket, mire a férfi

az egyik rendőrt is megharapta.

Jakabfyt bevitték a balesetire, most is kezelik. Heltai azt mondta

ez történik akkor, ha a kormány kommunikációja azt üzeni, hogy az embereket a létezésükben fenyegeti az, ha dönthetnek arról, hogy rendezzenek-e olimpiát.

Az LMP vasárnap adja át az összegyűjtött aláírásait a Momentumnak.

A gyűjtés finisében kiéleződtek az ellentétek az olimpia támogatói között. Volt, amikor sorfallal akadályozták a rendőrök az aláírásgyűjtést, de állt már szippantós autó is a stand mellé.

Az eset kapcsán megkérdeztük a Momentumot, milyen a hangulat a gyűjtés utolsó napjaiban. Papp Gergő, a szervezet sajtóreferense lapunknak azt mondta, beszólások ugyan előfordulnak, de sokkal több támogatást kapnak az emberektől.

Szomorú, hogy idáig fajulhat a párbeszéd közös ügyeinkről, de érezzük a sok támogatást, nem félünk. Az LMP-nek köszönjük a segítségét, nagyon korrekt partnerek a gyűjtésben. A sérültnek pedig jobbulást kívánunk.

Korábban engedély nélküli aláírás miatt is igazoltattak már aktivistát, csak épp ehhez nem kell engedély.

Arról pedig mindkét alkalommal a 24.hu számolt be először, amikor járókelők felrúgták a Momentum aláírásgyűjtő standját. Először a Jászai Mari téren, majd a Nyugati aluljárójában.

Budapest nem akar olimpiát, a Závecz Research friss felmérése szerint az elutasítók aránya a fővárosban átlépte az 50 százalékot, a támogatók aránya 20,2 százalék.

Akik biztosan elmennének a referendumra, 62,7 százalék leszavazná a rendezés ötletét, és csak 24,5 százalék támogatná, míg 12,7 százalék még bizonytalan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik