Belföld

Az LMP szerint rátelepedett az országra a régi, lejáratódott elit

Orbán Viktor alkalmatlan arra, hogy szuverénné tegye Magyarországot – hangzott el a párt évértékelőjén.

Orbán Viktor évértékelője után szombaton az LMP társelnökei is megtartották saját évértékelőjüket, amelyen elmondták:

gyökeresen más irányt kell adni az országnak, mint amerre a rendszerváltás óta haladt.

Szerintük Magyarországra rátelepedett a régi, lejáratódott politikai elit.

Szél Bernadett kijelentette: Orbán Viktor alkalmatlan arra, hogy szuverénné tegye Magyarországot. Jelenleg a legfontosabb feladat az olimpiai pályázat elleni aláírásgyűjtés – mondta, a rendszerváltásig visszatekintve pedig úgy értékelt, hogy hiába ért véget a jogfosztás, sokan érezhetik, hogy nem kaptak megfelelő kárpótlást.

Ma már azonban a rendszerváltás utáni évekért is kárpótolni kell, mert túl sokan lettek a vesztesei – mondta. Szerinte a hatalmon lévők csak magukra értették, hogy beleszólhatnak a közügyekbe, és amire azt mondták, hogy közös, azt ellopták. A választók emiatt elfordultak az öncélúvá vált politikától, az LMP célja ezért az, hogy minél több embert visszahívjon oda.

Magyarországnak ma idealistákra van szüksége, olyanokra, akik nem fogadják el, hogy a dolgokat nem lehet megváltoztatni

– jelentette ki Szél, hozzátéve, hogy az LMP a régi világ ellenzéke, de hisz abban, hogy a jövő kormánya. A legfontosabb feladatok közé sorolta a dolgozói szegénység felszámolását, a hazai vállalkozások megerősítését, valamint az oktatás és az egészségügy rendbetételét. Az LMP a nők és mindazok pártján áll, akik nem fogadják el, hogy hátrányban legyenek az országukban, és sikeressé akarja tenni a vidéket is, amelynek felemelkedését a kis gazdaságokban látja – fűzte hozzá.

Hadházy Ákos arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2017-re „csendet akar”, ezt szolgálják a kormánypropagandát ordító médiumok is, amelyek arra készülnek, hogy lejárassanak politikai ellenfeleket, így például Hadházyt is. Az LMP társelnöke szerint a kormányfő nem akar olyan újságokat, tévéket, amelyek beszámolnak a lopásokról, az általa kitartott „prostituált sajtó” pedig „idióta sikerpropagandát” harsog. A politikus ugyanakkor azt üzente:

nem lesz csend, az emberek ugyanis a legsötétebb kommunista időkben is tudták az igazságot.

Azt mondta, pártja sorsfordító választásra készül, ami azonban nem lesz tisztességes, hiszen az ellenzék forrása töredéke a kormányénak, és több százezer külföldön élő magyart zárnak ki a választásból.

Úgy véli: a reménytelenség miatt az emberek és a társadalom is depressziós, és egyre többen látják be, hogy a történelem legnagyobb szinten szervezett kormányzati lopássorozata zajlik. A korrupció azonban nem kivédhetetlen – hangsúlyozta. Szerinte a béreket is lényegesen jobban lehetne emelni, „csak nem kell hülyeségre költeni a pénzt”. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik