Belföld

Hideggel és ónos esővel fordulunk a hét második felére

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmenetileg vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet. Helyenként hószállingózás, jelentéktelen havazás, illetve ónos szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható. Késő estére 0, -5 fokra hűl le a levegő.

Pénteken eleinte sok, de szakadozott felhőzet lesz felettünk, délutánra azonban sok helyen kisüt a nap, a legkevésbé északkeleten. Hajnalra helyenként párásság, a kevésbé felhős helyeken köd képződhet. Legfeljebb néhol, inkább a nap első felében fordulhat elő hószállingózás, gyenge ónos szitálás. A délkeleti szél a Dunántúlon élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul, de a kevésbé felhős és fagyzugos helyeken -6, -8 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű, északkeleten a magasabb értékekkel.

Szombaton a nap nagy részében kevés, főként fátyolfelhő várható, sok napsütéssel, de reggel még lehetnek rétegfelhőzettel borított tájak is. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb nyugaton alakulhat ki reggel gyenge hószállingózás. A délkeleti szél a Dunántúlon élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a kevésbé felhős, fagyzugos helyeken -10 fok köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között várható.

(Adatok: met.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik