Belföld

A századvéges tanácsadók óránként majdnem annyit kapnak a kormánytól, mint a Start-programos havi minimálbér

szazadveg(210x140).jpg (Array)
szazadveg(210x140).jpg (Array)

Csak az idén egymilliárd-hatszázkilencvenötmillió-négyszázötvenezer forintért gyárthat tanulmányokat a kormánynak a Századvég Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató, írja a Hvg a birtokába jutott szerződés alapján. A szerződést még 2015 októberében kötötte a két cég a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal.

A négy évre összesen 4,85 milliárdos keretösszegű szerződés a gyakorlatban annak a nagy vihart kavart 3,8 milliárdos tanácsadói megbízásnak a folytatása, amelyet az előző kormányzati ciklusban, 2011 végén nyert el a két cég, és a mostani körből kimaradó Strategopolis konzorciuma.

A megbízás része a szakpolitikai kutatással alátámasztott stratégiai tanácsadás is, évente legfeljebb 4920 szakértői órában. Ezt óradíjas elszámolással, „az aktuális szakpolitikai tanácsadási szükségletek” és egyedi igénybejelentés alapján vehetik igénybe a minisztériumok. A Hvg.hu szerint a Századvég szakértői 25 ezer forint + áfás, vagyis 31 750 forintos óradíjért állnak rendelkezésre. Ez már majdnem annyi, mint amennyit a Start-programban résztvevők minimálbérként kapnak egy hónapra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik