Belföld

Ránk szakad az ég hétvégén

A térségünkbe érkező melegebb, nedves levegő hatására marad az enyhe, felhős idő, szombat estétől azonban csapadékosra fordul időjárásunk – írja az Időkép.

Szombaton napközben főként keleten, északkeleten fordulhat elő gyenge csapadék, egy-egy zápor, estétől azonban délnyugat felől már egyre többfelé számíthatunk kiadós esőre.

Északon, északnyugaton maradhat tartósan párás, ködös, borongós az idő, máshol változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a köd miatt az északi megyékre.

Délnyugaton, valamint a Bakony térségében lesz élénk a déli, délnyugati szél. Délután északon 3-8, a szelesebb és naposabb déli, délnyugati tájakon 9-14 fokot mérhetünk.

Vasárnap hajnalban is sokfelé kell kiadós csapadékra készülni, az Alpokalján, valamint az Északi-középhegység egyes részein ónos eső is kialakulhat.

Napközben a kelet felé távozik a csapadékzóna, nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Több helyen megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. Délután északkeleten 4-6, máshol 7-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Ahogy arról korábban írtunk, januárban olyan hideg volt, hogy még az OMSZ sem hitte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik