Belföld

Veronai buszbaleset: mégsem emeltek vádat a sofőr ellen

Szó nincs arról, hogy a veronai tömegszerencsétlenség miatt meggyanúsították volna a túlélő buszvezetőt, szemben egyes Olaszországban megjelent sajtóértesülésekkel, tudta meg a Magyar Idők. 

A sofőr életveszélyes sérülésekkel élte túl a Verona melletti autóbusz-katasztrófát. 

Borbély Zoltán ügyvéd, közlekedési és biztosítási szakjogász olasz partnereivel egyeztetett, majd a Magyar Időknek elmondta: az olasz jogrendben halálesettel járó bűncselekmények vizsgálatánál kötelező az érintettek értesítése a vizsgálatról. – Szó sincs gyanúsításról vagy vádról. Csak akkor lehet nyomozati cselekményt végezni egy érintettel kapcsolatban, ha erről írásban értesítették őt.

DNS-vizsgálattal állapították meg, hogy az egyik Veronában ápolt túlélő az a sofőr, aki a baleset bekövetkeztekor vezetett. Ő jelenleg is mesterséges altatásban van, nem lehet vele kommunikálni, ezért a veronai államügyészség nyomozó ügyészei jegyzőkönyvben rögzítették az értesítést.

A buszbaleset áldozatainak holttestét előreláthatólag pénteken szállíthatják Magyarországra, ennek költségeit a magyar kormány állja, míg a temetésekét a Fővárosi Közgyűlés vállalta magára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik