Belföld

Tarlós nyilvánosságra hozná a 4-es metróról szóló jelentést, de a Miniszterelnökség ezt nem akarja

Tarlós István továbbra is a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásáról szóló jelentésének nyilvánosságra hozatalát szorgalmazza, viszont úgy tűnik, akadályokba ütközött, írja a Magyar Nemzet.

A főpolgármester elmondta, megkapta a Miniszterelnökségtől az OLAF-jelentést, a kormány és a főváros tartalmilag maximálisan egyetért a kérdésben.

Azt viszont nem érti, hogy miért folyik

egy ilyen, kicsit álságos vita a nyilvánosságra hozatalról,

és azt se, hogy miért nem hozza nyilvánosságra a saját jelentését az OLAF.  Nem érti azt se, akkor miért adták ki a jelentést,  miközben azt kommunikálják: “Hozd nyilvánosságra, ha akarod, de ha valamilyen adatvédelmi szabályt sértesz, akkor problémád lehet.”

A főpolgármester közölte,

az adatvédelmi biztostól és a Miniszterelnökségtől is kapott levelet, amelyben óva intik attól, hogy nyilvánosságra hozza a jelentést, hacsak nem akar évekig pereskedni például multinacionális cégekkel”.

Ő ugyanis kilátásba helyezte, hogy a tiltások ellenére megteszi ezt. Tarlós elmondta: “Azok közé tartozom, akik leginkább vágynak rá, hogy nyilvánosságra kerüljön a jelentés” – fogalmazott a főpolgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik