Belföld

Putyin Budapesten: az autósok kerüljék el a Nagykörutat

Ideiglenes forgalomkorlátozást vezetnek be a fővárosban a Nagykörút több pontján csütörtök éjfélig - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon szerdán. A változások Vlagyimir Putyin orosz elnök delegációjának közlekedése miatt lépnek érvénybe.

A tájékoztatás szerint tilos megállni a VI. kerületben a Teréz körút mindkét oldalán az Oktogon és a Nyugati tér között, a Szent István körút mindkét oldalán a Nyugati tértől a Honvéd utcáig, valamint a Szent István körút mindkét oldalán a Honvéd utcától ötven méter hosszan a Margit híd felé. Nem szabad megállni továbbá az V. kerületben a Honvéd utca egyik oldalán sem a Markó utca és a Szent István körút között – olvasható a közleményben.

Korábban a BRFK már közzétett egy részletes listát a tervezett lezárásokról és forgalomkorlátozásokról, amely szerint a változások az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületet érintik.

Tabu a Szilas pihenőhely (is)

Nem szabad megállni csütörtök éjfélig az M3-as autópálya ki- és bevezető szakaszán a Szilas pihenőhelyen a benzinkút melletti parkolókban, az autópálya kivezető szakaszának szervizútján a Wesselényi utca és a Szentmihályi út között és az M3-as bevezető szakaszának szervizútján a Széchenyi úttól a Rákospalotai körvasút sorig.

Tilos megállni a Szőnyi úton a BVSC-pálya és a Mexikói út között található parkolókban, továbbá a sportlétesítmény előtti parkoló teljes területén, a Mexikói úti P+R parkoló felüljáró melletti útszakasz mindkét oldalán, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt, a Kacsóh Pongrác út szervizútján a Hermina út és a Borostyán utca között mindkét oldalon, a Széchenyi fürdő kiszolgálóútján mindkét oldalon, a Kós Károly sétánytól ötven méteres szakaszokon és a fürdő előtti félkörív mindkét oldalán.

A fentiekhez hasonlóan tiltják a megállást a Paál László sétány Kós Károly sétány felőli félkörívének mindkét oldalán, a Városligeti körúton a Kós Károly sétánytól ötven méteres szakaszon mindkét oldalon, a Hősök terén, a Dózsa György úton a Lendvay utca és a Délibáb utca között, az Andrássy úton és a szervizúton is, a Kodály körönd teljes területén és az Oktogonon.

Nem jó ötlet a Markó sem

A felsorolás szerint nem szabad megállni a Bajcsy-Zsilinszky út egyik oldalán sem a Markó utca és a Paulay Ede utca között, a József Attila utcában a Bajcsy-Zsilinszky úttól ötven méter hosszúságban, az Alkotmány és a Szalay utca mindkét oldalán, valamint a Zoltán utcában, a Nádor utca és a Szabadság tér között.

Ugyanilyen korlátozást vezettek be a Báthory utca mindkét oldalán, a Vértanúk tere és a Batthyány-örökmécses között, a Nádor utcában a Vértanúk terétől a Széchenyi utcáig, a pesti alsó rakparton a Markó utca és a Margit híd között, a Bihari János utca mindkét oldalán az Alkotmány utcától a Markó utcáig, a Vadász utca mindkét oldalán a Kálmán Imre utca és az Alkotmány utca között, a Hold utca mindkét oldalán a Bank utcától az Alkotmány utcáig, valamint a Szabadság tér teljes területén.

Tilos megállni a Szemere utca mindkét oldalán a Szalay utca és a Báthory utca között, a Honvéd utca mindkét oldalán a Markó utcától a Szabadság térig, a Vajkay utca mindkét oldalán a Szalay utca és az Alkotmány utca között, a Kozma Ferenc utca mindkét oldalán a Báthory utcától az Alkotmány utcáig, a Falk Miksa utca mindkét oldalán a Markó utca és a Kossuth Lajos tér között, a Balassi Bálint utca mindkét oldalán a Markó utcától a Kossuth Lajos térig.

Nem szabad megállni ezenkívül a Széchenyi rakparton a Markó utca és a Kossuth Lajos tér között, a Markó utcában a Honvéd utcától a Széchenyi rakpartig, az Akadémia utcában a Garibaldi utca és a Kossuth Lajos tér között, a Garibaldi utcában az Akadémia utcától a Nádor utcáig, a Vértanúk terén körben, a Vécsey és az Aulich utcában, a Batthyány-örökmécses körül, a Kálmán Imre utcában a Hold utca és a Kozma Ferenc utca között, az Erzsébet téren a Bécsi utcától a Deák Ferenc térig, továbbá a Miatyánk utcában.

Részleges korlátozások

Csütörtökön délelőtt fél tizenkettőtől délután egy óráig, valamint öttől fél nyolcig szakaszosan és időszakosan lezárják a Liszt Ferenc-repülőtér E portája-4-es főút-M0-s autóút-M3-as bevezető-Kacsóh Pongrác úti felüljáró-Kós Károly sétány-Hősök tere-Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat, továbbá az ezt keresztező utakat is.

Lezárják továbbá csütörtök este nyolc óráig a Markó utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Báthory utca-Hold utca-Hercegprímás utca-Arany János utca-Nádor utca-Garibaldi utca-pesti alsó rakpart által határolt területet.

A megállási tilalommal érintett útszakaszokról a rendőrség elviteti a gépjárműveket. Az elszállított autókról a 061/2674673, valamint az ingyenesen hívható 0680/180780 telefonszámon lehet tájékoztatást kérni – közölte a BRFK.

Ajánlott videó mutasd mind

Második hullám: nő a nyomás, közben tűnnek el az orvosok a rendszerből

Két hét alatt annyi teendője lett az egészségügynek, mint tavasszal két hónap alatt, miközben most nem csökkentették a kórházak egyéb kapacitásait, és egy év alatt több száz fiatal orvos távozott – mondta az orvoskamara alelnöke a 24.hu-nak. Egy Covid-osztályra vezényelt orvos pedig 900 forintos gyorséttermi órabérért menti a betegek életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.